Kesän suosituimmat raikkaat ja terveelliset reseptit, jotka tuovat hehkua iholle ja auttavat vähentämään turvotusta.

 


Jos olet halunnut puhdistaa ruokavaliotasi, löysätä vaatteitasi ja nostaa energiatasoasi, KESÄ tarjoaa täydellisen tilaisuuden kokeilla uusia syömistapoja, jotka auttavat juuri näiden tavoitteiden saavuttamisessa!

Kasvipohjainen ruokavalio on helpoin tapa siihen, eikä sen kokeilemiseen ole parempaa hetkeä kuin nyt, kun tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja salaattia on runsaasti saatavilla.

Tässä artikkelissa jaan kesäisiä kasvisreseptejä, jotka tuovat paljon energiaa ja tekevät olosi upeaksi tuoreilla aineksilla, jotka poistavat nestettä ja vähentävät turvotusta helposti. Mahtavaa!

Raikas kurkkusmoothie

Herkullinen ja kosteuttava smoothie on hyvä tapa aloittaa päivä. Smoothie sisältää runsaasti A- ja C-vitamiineja sekä paljon kaliumia - kaiken mitä tarvitset kollageenin vahvistamiseen ja hehkun luomiseen.

Ainesosat (1 annos)
1 keskikokoinen kurkku ((kuorittuna, jos ei ole luomua), pilkottuna
2,4 dl kookosvettä
½ kupillista pilkottua cantaloupemelonia
½ kupillista pilkottua papaijaa
1 pieni sitruuna, kuorittuna
Jääpaloja

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes koostumus on haluamasi. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi jäähdytä ainekset ennen valmistusta. Nauti!

Virkistävä vesimelonimehu

Vesimelonimehu ei vain näytä upealta, vaan se myös vahvistaa, vähentää tulehduksia, poistaa turvotusta, auttaa painonpudotuksessa ja lievittää masennusta (kuinka mikään näin kaunis voisi olla muuta kuin upea?!).

Jos sinulla on vain vähän aikaa, laita 2 kuppia vesimelonipaloja ja jäitä tehosekoittimeen, sekoita ja nauti. Annos riittää yhdelle.

Jos sinulla on hieman enemmän aikaa, kokeile tätä virkistävää juomaa, jota voi nauttia milloin tahansa päivästä:

Vesimeloni-vadelma-inkivääri-limonadi

Ainesosat (4 annosta)
8 kuppia vesimelonia, paloiteltuna
1 kuppi vadelmia
1 1/2 rkl kuorittua tuoretta inkivääriä
1/4 kuppi sitruuna- tai limettimehua
1 rkl raakahunajaa (valinnainen)
Jäitä tarjoiluun

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile jäiden kera.

Etsitkö ideaa koko päivän aamiaiseksi tai välipaloiksi? Silloin tämä on ehdoton ratkaisu:

Kesäiset hedelmät kaurahiutaleiden ja kreikkalaisen jogurtin seurassa

Ainekset (valitse itsellesi sopivat määrät tai kaikki seuraavat):
Mansikoita
Vadelmia
Karhunvatukoita
Nektariineja
Persikoita
Aprikooseja
Vesimelonia
Verkkomelonia
Kourallinen kaurahiutaleita
Ripoteltavaksi raakoja siemeniä ja pähkinöitä
Tilkka täysrasvaista kreikkalaista jogurttia
Limetin mehua ja hieman kuorta
Raakahunajaa

Pilko ja sekoita ainekset itsellesi sopivalla tavalla!

Kaipaatko enemmän brunssi- tai lounastyylistä? Tämä resepti on taatusti sinun makuusi:

Kesäherkut lautasellasi

Ainekset:
Rasia kypsiä minitomaatteja, punaisia, keltaisia, oransseja ja vihreitä, halkaistuna tai neljään osaan leikattuna
Tuoretta basilikaa, pilkottuna
Pala burrata-juustoa  (tai mozzarellaa)

Viimeistele annos parhaalla oliiviöljyllä, jota löydät, merisuolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Älä unohda pirskotella päälle paksua ja tahmeaa balsamiviinietikkaa.


Minulle tämä on kesä ruokalautasellani.

Lisää hieman:
•    Munakokkelia
•    Avokadoa ja
•    suosikkihapanjuurileipääsi tai bagel
Ja helppo lounas tai päivällinen on valmis!

Itse asiassa näitä salaattiyhdistelmiä voi nauttia sellaisenaan tai yhdessä muiden herkullisten yhdistelmien kanssa pitkillä ja leppoisilla kesälounailla tai -päivällisillä:

Kesäkurpitsaraaste parmesanjuuston ja pistaasipähkinöiden kera

Keskikesä on täydellinen ajankohta tälle salaattireseptille, kun kesäkurpitsat ovat parhaimmillaan ja sisältävät runsaasti polyfenolisia antioksidantteja, jotka ovat välttämättömiä kehon suojaamiseksi vanhenemiselta ja sairauksilta. Lisäksi kesäkurpitsat ovat yksi helpoimmin sulavista vihanneksista, jotka auttavat lievittämään ummetusta ja turvotusta.

Ainesosat (1–2 annosta)
2 pientä keltaista kesäkurpitsaa ja 1 pieni vihreä kesäkurpitsa, raastettuna
3 rkl laadukasta oliiviöljyä
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 ½ rkl tuoretta sitruunamehua
Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Raastettua parmesaanijuustoa
2 rkl kevyesti suolattuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä (tai pinjansiemeniä)

Tämä salaatti on erittäin helppo valmistaa!

Raasta kesäkurpitsat ja laita ne kulhoon.

Toisessa kulhossa sekoita vispilällä oliiviöljy, sitruunan kuori ja mehu. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Lisää sitten raastetut kesäkurpitsat kastikkeeseen.

Raasta hieman parmesaanijuustoa, sekoita joukkoon ja viimeistele pähkinöillä. Tarjoile ja nauti tästä nopeasta salaattivaihtoehdosta!

Rucola- ja nektariinisalaatti: Kesäisen raikas yhdistelmä!

Raikas ja mehukas, juuri sopivasti rapeutta ja mausteisuutta - täydellinen yhdistelmä. Tämä on myös resepti, joka tukee kehoamme ainesosilla, jotka ovat:
•    Veren puhdistamiseen vaikuttavia
•    Hyväksi ruoansulatukselle ja ummetukselle
•    Runsaasti vettä sisältäviä, mikä auttaa nesteyttämään solutasolla

Ainesosat (2 annosta)
4 kuppia rucolaa
1–2 pientä jäävuorisalaattia, pilkottuna
3 kypsää nektariinia (tai persikkaa), ohuina viipaleina
1 rkl tuoretta timjamia, vain lehdet
3 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan
3 rkl pistaasipähkinöitä, kuorittuna ja rouhittuna

Sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, timjami, suola ja pippuri. Asettele kauniille tarjoiluvadille rucola, jäävuorisalaatti ja hedelmät.

Pirskottele päälle kastiketta, sekoita kevyesti, ripottele päälle pistaasipähkinöitä, ja salaatti on valmis nautittavaksi!

Thaimaalainen kvinoasalaatti

Kvinoasalaatissa yhdistyvät gluteeniton kvinoa, suolistoystävälliset vihannekset ja yrtit, joten voit nauttia salaatin ilman huolta turvotuksesta.

Ainesosat (3–4 annosta)
1 kuppi kvinoaa
½ tl merisuolaa
1 pieni punainen paprika, siemenet poistettuna ja kuutioituna
1 pieni keltainen paprika, siemenet poistettuna ja kuutioituna
1 iso porkkana, kuorittuna ja suikaloituna
1 pieni kurkku, pilkottuna (kuorittuna, jos ei ole luomua)
1/3 kuppi pilkottua tuoretta minttua
½ kuppi pilkottua tuoretta korianteria
1 pieni paketti babypinaattia

Valmista thaimaalainen kastike sekoittamalla vispilällä yhteen limettimehu, vaahterasiirappi, kalakastike ja chilihiutaleet.

Keitä kvinoa suolan ja 1,5 kupillisen veden kanssa tai pakkauksen ohjeiden mukaan. Anna jäähtyä.

Ota suuri kulho ja yhdistä jäähtynyt kvinoa, paprikat, porkkana ja kurkku. Sekoita hyvin.

Lisää salaattiin valmistettu kastike ja sekoita hyvin. Varovasti sekoita joukkoon minttu ja korianteri.

Tarjoile salaatti lautasella babypinaatin päällä. Tämä herkullinen resepti tuo kesätunnelmaa myös syksyllä ja talvella!

Juice Plus on ollut Suomessa yli 20 vuoden ajan. Tuotteemme, kuten lisäravinteet ja ateriankorvikkeet, ovat tukeneet monia ihmisiä heidän pyrkiessään parempaan hyvinvointiin. Mikäli haluat meidän auttavan myös sinua, lisätietoja löydät täältä: 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valmistaudu kesään 2023